Diamantboren

Diamantboren

Door vloeren en wanden kunnen wij gaten boren variërend van Ø8mm tot Ø1000mm. Gaten voor o.a afzuigkappen, wasdrogers, openhaardgaten, luchtkanalen, gaten t.b.v. bodemonderzoek, loodgieterwerk, elektrawerk, etc.

Het boren geschiedt met water, dit is nodig om de diamanten boorkop en de boorbuis te koelen. Een bijkomend voordeel is, dat er nauwelijks stof vrij komt. Het water kan grotendeels worden afgezogen met een waterstofzuiger. In zachtere steensoorten kan er droog geboord worden, het stof kan zo veel mogelijk worden afgezogen met een stofzuiger. In sommige gevallen kan er ook droog geboord worden in beton, hiervoor beschikken wij over speciale machines en gereedschappen.

PICT3795
IMAG0442
Vakantie 2011 174

Service

Onze opdrachtgevers variëren van overheidsinstellingen tot grote bedrijven, tot ZZP’ers en particulieren. Door deze verscheidenheid, is ons werk iedere dag weer anders en vergt het een goede planning om iedereen op tijd en naar tevredenheid te kunnen helpen. Doordat wij een klein bedrijf zijn en er 1 vast aanspreekpunt aan de telefoon is die alle klanten kent, vertaald dit zich naar hoge flexibiliteit en service. De klant is bij ons tenslotte nog steeds koning!

Beluchting van de kruipruimte

Het is belangrijk dat de kruipruimte onder uw huis goed geventileerd is. Indien dit niet het geval is kan er een onaangename, muffe geur waarneembaar zijn in huis. De oplossing hier voor is gaten boren door de muur, schuin naar beneden, zodat je uitkomt in de kruipruimte. Hierdoor kan er trek komen in de kruipruimte. In de gaten wordt een plastic pijp geplaatst en op de gevel wordt een afdekplaatje gemonteerd. Wij leveren ook hiervoor de materialen.
renovatiekoker

 Schuin of ” op z’n kop”

Schuin boren is in de meeste gevallen geen enkel probleem, op zijn kop boren is een stuk lastiger. In verband met het water wat in de boormachine loopt. Toch komt het soms voor dat een gat beslist niet van boven naar beneden kan worden geboord. Hiervoor beschikken wij over een speciale boormachine en gereedschappen om ook deze klus geklaard te krijgen.

Van onder naar boven boren Naarden Vesting bewerkt
RICHARD BOREN
IMAG0448

Verankering

Gaten boren t.b.v. stekken en ankers is ook een veel voorkomende bezigheid. Bijna altijd lijmen wij deze stekken ook op verzoek van de klant in. Wij gebruiken hier voor gecertificeerde van producten van Edilon en Fischer. Het is ook mogelijk dat wij de gewenste stekken of ankers leveren.

De lijmsoorten die wij gebruiken hebben de volgende kenmerken:

Graniet 001

  • Voor binnen- en buitentoepassingen, zowel in nat- als droog geboorde gaten
  • Kan gebruikt worden in alle weersomstandigheden bij temperaturen tussen -5 en +40°C
  • Korte uithardingtijd maakt snel belasten mogelijk
  • Hoge brandweerstand

Er zijn nog meer mogelijkheden

Boren door asfalt: bijvoorbeeld voor bodemonderzoek
Boren door natuursteen: denk hierbij aan een dorpel of aanrechtblad.
Boren door glas: in sommige gevallen is ook dit mogelijk.

Het is mogelijk om tegels of aanrechtbladen aan te leveren bij onze werkplaats om hier gaten in te boren of deze pas te zagen. Tevens kunnen wij graniet glad polijsten en schuine afwerkranden er aan maken.