Diamantboren

Diamantboren

Het diamantboren geschiedt met water, dit is nodig om de diamanten boorkop en de boorbuis te koelen. Een bijkomend voordeel is, dat er nauwelijks stof vrij komt. Indien gewenst is het mogelijk het water zoveel mogelijk af te zuigen met een waterstofzuiger. In zachtere steensoorten kan er droog geboord worden, het stof kan zo veel mogelijk worden afgezogen met een stofzuiger. In sommige gevallen kunnen wij ook droogboren in beton. Hiervoor beschikken wij over speciale machines en gereedschappen.

Door vloeren en wanden kunnen wij gaten boren variërend van Ø8mm tot Ø1000mm. Gaten voor o.a. afzuigkappen, wasdrogers, openhaardgaten, luchtkanalen, gaten t.b.v. bodemonderzoek, loodgieterswerk, elektrawerk, etc.

Gat boren t.b.v. riool

Service

Onze opdrachtgevers variëren van overheidsinstellingen tot grote bedrijven, tot ZZP’ers en particulieren. Door deze verscheidenheid, is ons werk iedere dag weer anders en vergt het een goede planning om iedereen op tijd en naar tevredenheid te kunnen helpen. Doordat wij een klein bedrijf zijn en er 1 vast aanspreekpunt aan de telefoon is die alle klanten kent, vertaald dit zich naar hoge flexibiliteit en service. De klant is bij ons tenslotte nog steeds koning!

Opvangbak plaatsen
Opvangbak plaatsen
boren door betondak
Boren door betondak
Boren door de wand

Schuin of ” op z’n kop”

Schuin boren is in de meeste gevallen geen enkel probleem, op zijn kop boren is een stuk lastiger. In verband met het water wat in de boormachine loopt. Toch komt het soms voor dat een gat beslist niet van boven naar beneden kan worden geboord. Hiervoor beschikken wij over een speciale boormachine en gereedschappen om ook deze klus geklaard te krijgen.

van onder naar boven
Van onder naar boven
Schuin boren t.b.v. afwatering plantenbak

Diamantboren en verankering

Gaten boren t.b.v. stekken en ankers is ook een veel voorkomende bezigheid. Bijna altijd lijmen wij deze stekken ook op verzoek van de klant in. Wij gebruiken hier voor gecertificeerde van producten van Edilon en Fischer. Het is ook mogelijk dat wij de gewenste stekken of ankers leveren.

Verankering
Gaten geboord en ankers gelijmd.

De lijmsoorten die wij gebruiken hebben de volgende kenmerken:

  • Voor binnen- en buitentoepassingen, zowel in nat- als droog geboorde gaten
  • Kan gebruikt worden in alle weersomstandigheden bij temperaturen tussen -5 en +40°C
  • Korte uithardingstijd maakt snel belasten mogelijk
  • Hoge brandweerstand

Er zijn nog meer mogelijkheden

Boren door asfalt: bijvoorbeeld voor bodemonderzoek
Boren door natuursteen: denk hierbij aan een dorpel of aanrechtblad.
Boren door glas: in sommige gevallen is ook dit mogelijk.

Maatwerk

Het is mogelijk om tegels of aanrechtbladen aan te leveren bij onze werkplaats om hier gaten in te boren of deze pas te zagen. Tevens kunnen wij graniet glad polijsten en schuine afwerkranden er aan maken.

Graniet aanrechtblad polijsten
Graniet aanrechtblad polijsten
0.5cm diepe gaten geboord t.b.v markering
Gat boren t.b.v. bevestiging natuursteen grafsteen